Geen scouts tot 31 maart

Een duidelijke boodschap in verband met de corona-epidemie & scouting: alle activiteiten (vergaderingen en weekends) worden on hold gezet, alvast tot en met 31 maart.

Dit werd ons gevraagd door Scouts en Gidsen Vlaanderen, die dit mede overeenkwam met alle nationale koepelorganisaties voor het jeugdwerk in Vlaanderen en in nauw overleg met Vlaams minister Dalle voor Jeugd. Ze namen hierbij de volgende zaken in overweging: het belang van kinderen en jongeren, het vergemakkelijken van deze moeilijke beslissing voor jongeren, vrijwilligers en organisaties, de kernwaarde van het jeugdwerk om goed zorg te dragen voor elkaar en onze competentie om flexibel en wendbaar te zijn als jeugdwerk.

De situatie wordt voortdurend gemonitord en kan dus ook nog verlengd of aangepast worden.

We vinden het zelf ongelofelijk jammer dat we de scouts even niet kunnen laten door gaan, maar gezondheid primeert. Laten we nog even nagenieten van troebadoeria en hopen op een spoedige aanpassing van de situatie in ons land. We wensen jullie de beste gezondheid toe en zien jullie heel graag snel weer terug! Neem gerust contact met ons op indien u nog verdere vragen hebt.